Le Parfum de Therese – Femme Rochas

Jedan javni (Femme Rochas) i  jedan – do nedavno – tajni (Le Parfum de Therese).

Le Parfum de Therese Edmund Roudnitska je kreirao početkom 50-tih godina za svoju suprugu Therese. Do prije par godina gđa. Roudnitska imala je ekskluzivno pravo na taj miris ali je nakon dugog niza godina korištenja svojeg ekskluzivnog prava odlučila da će on postati besmrtan predavši formulu parfema Frederic Malle-u da ga uvrsti u svoj Editions de Parfums.

Femme Rochas Edmond Roudnitska kreirao je 1943. godine. Femme je stekao kultni status među poznavateljima parfema: osvojio je žene i muškarce opojnom chypre voćnom formulom.

Iako je formula parfema promijenjena miris je i dalje čaroban, opojan i magično privlačan.

Pomirisavši Le Parfum de Therese prije dvije godine već na prvo mirisanje ustanovila sam da on i Femme imaju “sestrinsku” sličnost i da se autorski pečat može iščitati u ova dva parfema. Neki Parfum de Therese uspoređuju i s drugim Roudnitskinim parfemima (Diorama, Diorella pa čak i s Diorissimom) ali moj ga nos ipak povezuje s Femme Rochas.

Premda su svrstani u istu – chypre voćnu grupu – Le Parfum de Therese ima više voćni, vodeni, “light” a manje chypre štih – lakši je, transparentniji, nije opojan i zavodljiv kao Femme Rochas. Imaju čak i mnogo zajedničkih sastojaka ali je Femme rađen na težoj, tamnijoj podlozi za razliku od Parfum de Therese.


Imaju jednu zajedničku komponentu kojoj sam nadjenula ime “sparkling” – ne znam što bi to bilo po sastavu ali znam koji efekt izaziva pri mirisanju: mjehurići šampanjca na taj način zagolicaju nos – tako to napravi i taj sastojak. U Femme ga je teže otkriti radi naravi mirisa ali usporednim testiranjem Femme i Le Parfum de Therese upravo je to komponenta koja ova dva mirisa sestrinski povezuje.

Moj izbor bi i dalje bio Femme.

Le Parfum de Therese je neodrasla, vrckasta i romantična Femme, koja tek kada odraste sazrijeva u Femme.

rochas

preuzeto s:  parfemi

Autor: Daria Halbauer

Oglasi
Le Parfum de Therese – Femme Rochas

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s