Uredimo dječju sobu sami!

KUTAK ZA ČITATELJE

Iz našeg divnog Dubrovnika javila nam se Kalina s zanimljivom pričom kako snalažljivo (i jeftino) uz malo muke i truda preurediti dječju sobu.

Pogledajmo!

Kako je nastao naš Disneyland?

Djeca su išla na ferije kod bake i djeda, a muž i ja ostali sami. Prvo smo se mislili odmarati, a onda odlučili obojati dječju sobu. Kako je sin bio oduševljen plavom sobom jedne moje prijateljice u Splitu, odlučili smo se za plavu boju zidova.

Kako smo odjednom imali puno slobodnog vremena, razgledali smo i kupovali plave detalje – noćne lampe, posteljinu. Ni na kraj pameti nam nije bilo pretvaranje starog u novo. Slučajno naletim na plavu samoljepljivu tapetu – sjajnu – iste boje kao zid i kupim je. Odlučim malo poraditi na starom ormaru kako bi soba izgledala veselije. Nije bilo lako rezati, jer je ormar po sebi imao ornamente. Pretvorila sam se u tehničkog crtača i pomalo mjerila i rezuckala tapetu. Kad sam postavila prvu stijenku, rezultat me oduševio. Proradila je kreativna crta. Zamislim kako bi bilo da kupim neku tapetu druge boje kako bi soba bila muško – ženska, jer su djeca suprotnog spola. Namučila sam se tražeći jednu lila nijansu. Čak mi se i prijateljica iz Splita dala u potragu za lila tapetom i čak smo osmislile brzi transport do Dubrovnika, ali u isto vrijeme sam je našla u Gradu i nastavila sam moj rad – ormar.

Ideje su se same nizale. Oblijepila sam i baby ormarić i krevet na kat i pisaći stol. Jedino pianino nisam dirala.

Muž je bojio zidove dok sam ja lijepila. Nedostajale su nam još dvije lila lampe i odgovarajući tapit. Nakon dugih pretraživanja po Internetu, te Splitu i Dubrovniku, konačno smo našli jednu lampu koja je koliko toliko odgovarala zamišljenoj. Za tapit je trebalo više od pola godine. Pronašli smo tamno ljubičasti. Konačno je soba zaokružena.

Neopisiva je bila dječija radost kad su ugledali svoju novu – staru sobu. Uočili su kako su i puzzle – slike došle do izražaja, podloga ista kao zid (mi to nismo ni primijetili) Jedna prijateljica je sobu nazvala Disneyland zbog neobične kombinacije živih boja.

Naš „odmor“ je urodio plodom – djeca su bila tako zadovoljna da su pravili raspored kad će pozvati svoje prijatelje da se poigraju u novom ambijentu. Što je nama bilo najvažnije – takva soba se nigdje ne može kupiti – samo je mi imamo.

P.S. Djeca još imaju izlaz na lođu koja je prepuna igračaka, slikovnica, pribora za crtanje, bojanje…svašta – na njeno preuređenje nas nagovaraju odavno.

zemljopisni kutak
igracke za spavanje
reflektori
Maxi ceka gazdaricu na spavanje
radni kutak

glazbeni dio sobe
od baby ormara za presvlacenje - ormaric za skolske knjige
rezervni krevet za spavanje

Oglasi
Uredimo dječju sobu sami!

5 thoughts on “Uredimo dječju sobu sami!

  1. Pratila sam putem slika sve faze nastajanja Disneylanda, a onda ga i osobno pregledala. Uživo je čak i ljepši, a uloženi trud, ideje i upornost zavrijeđuju sve pohvale ! Najvažnije je da djeca otad imaju svoj kutak u kom se osjećaju kao u bajci. Vjerujte, i ja sam se tako osjećala. I jos kad odmarate uz nježne zvuke pianina, koji izviru ispod razigranih prstiju glazbene čarobnice, to je prekrasan doživljaj.
    Zadivljena sam kako s malo uloženih sredstava, te puno volje i dobrih ideja možete napraviti čaroliju.

  2. Istina! Sam ormar sam radila 3 dana. Da znate samo kako je komplicirano bilo izrezati tapete s ornamentima. Nisam mislila da ću uspjeti sama, ali uz mnogo strpljenja i još više ljubavi sam uspjela. Lijepljenje je posebna priča.
    @sava, imat ćeš predstavu četveroručno kad dođete idući put. Dobivam malu zamjenicu 🙂
    @prozorudom, imat ćeš puno posjeta na blogu, puno prijatelja izvana je dobilo link na dječju sobu
    @dstipanic, hvala na podršci dok smo radili 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s