Kućica iz snova – Baleari

Nekoliko kilometara južnije od čuvene Ibize smjestio se otok Formentera. Dugačak svega 19 kilometara u sebi krije neke od najljepših mediteranskih kuća za odmor. Mnogi zaljubljenici u njegovu prirodu, tirkizno more  i klimu vječnog proljeća maštaju o kupovini kućice iz snova na njemu. Ponekim sretnicima je to i uspjelo.

Pogledajte kako je bračni par iz Italije kupovinom stare kuće na brijegu, uglavnom svojim radom, ostvario svoje plavo-bijele snove.

U izradi namještaja je aktivan bio i sam vlasnik, obratite pažnju na neobičnu stolicu i ogledalo od grančica.


via

formentera

Oglasi
Kućica iz snova – Baleari

6 thoughts on “Kućica iz snova – Baleari

  1. Prekrasni plavo-bijeli snovi…očarana sam svime, a posebno detaljima koji krase unutrašnjost prostora kao što je stolica napravljena od nekakvih komadića drva ili nečeg drugog, ne znam, samo znam da mi je “mrak” kao i sve ostalo!

  2. Sviđaju mi se boje, smjela kombinacija plave i bijele, u neposrednoj blizini morskog plavetnila. Odlično se uklapa. Kao da se ukućani nakon zaigranih valova nastavljaju ljuljuškati u okrilju kuće. Divno što je skroman objekat, ne ističe se i ne narušava harmoniju prirode.

    1. slažem se sava, to je ideal “kućice iz snova”. ne mora biti ogromno i krcato skupim stvarima, a još mi je draže ako nešto sami napravimo, pa i ne bilo baš najbolje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s